Na een eerste vrijblijvend gesprek, om voor beide partijen te kijken of het klikt en het programma van eisen door te nemen, wordt een inventarisatie gemaakt van de te verrichten werkzaamheden. Sparc verwacht van de opdrachtgever dat deze nadenkt over zijn manier van leven en zijn wensen, en streeft een nauwe samenwerking na om de wensen optimaal te kunnen vertalen. Wilt u bijvoorbeeld een houtgestookte Zweedse hottub om buiten te kunnen badderen of wilt u een dakraam in de douche zodat u kunt douchen in de regen. Sparc kan uw wensen op een creatieve manier vertalen naar een unieke woning dat past als een maatkostuum.

De te verrichten werkzaamheden en het daarbij horende honorarium worden in een contract volgens het CR 2006 (consumentenregeling 2006, bestaande uit de modelovereenkomst, de taakomschrijving en de algemene voorwaarden.) vastgelegd. Na dit contract wordt er eerst een schetsontwerp gemaakt. Deze wordt na intensief overleg met de opdrachtgevers tot een voorlopig ontwerp verwerkt. Constructeur en andere externe partijen worden vroegtijdig bij het ontwerp betrokken om tot een voorlopig dan wel definitief ontwerp te komen. Het definitieve ontwerp wordt ingediend (indien vergunningsplichtig) bij Welstand. Na goedkeuring welstand volgt de bouwaanvraag en de bijbehorende tekeningen en berekeningen. Wanneer de bouwvergunning wordt verleend worden er bestek en werktekeningen gemaakt.

Zie downloads voor modelovereenkomst CR2006, Taakomschrijving en Algemene voorwaarden CR2006. Voor een uitgebreide omschrijving van de werkwijze klik hier.

werkwijze