Sparc Architecture

hoe we dingen doen

EEN GOED BEGIN IS...

ANALYSE VAN HET KAVEL

Na een eerste gesprek met de opdrachtgevers brengen we altijd eerst de locatie nauwkeurig in beeld zodat het huis de beste plek op het kavel krijgt. We kijken daarbij naar de positieve en negatieve eigenschappen van het kavel; is er inkijk van bijvoorbeeld buren, is er een hinderlijke geluidsbron, bijvoorbeeld een weg, hoe draait de zon om het kavel, zijn er bomen die de zon blokkeren? Indien de bomen de zon blokkeren, is dat wenselijk, of juist niet? De uitkomsten van de kavel analyse zullen daarna de basis zijn voor het schetsontwerp.

WAT WIJ ANDERS DOEN

3 SCHETSONTWERPEN

Voor elke opgave maken we minstens 3 schetsontwerpen waarbij de wensen van de opdrachtgevers en de 25 richtlijnen uit de bouwbiologie (link naar de 25 richtlijnen) centraal staan. We maken 1 ontwerp zoals wij denken dat de opdrachtgevers het voor zich zien, 1 ontwerp zoals SPARC denkt dat de beste oplossing is en 1 compleet fris extra ontwerp. Dit doen we om ‘vastgeroeste’ ideeën los te bevragen, een discussie op gang te brengen en andere invalshoeken op tafel te krijgen. Van deze schetsontwerpen maken we vervolgens 3d modellen. Zie voorbeeld onder aan deze bladzijde. De 3 schetsontwerpen worden na uitgebreid overleg met de opdrachtgevers tot één voorlopig ontwerp uitgewerkt.

VERTROUWEN

WERKEN MET EEN TEAM

Vertrouwen is een groot goed en de basis voor een win-win situatie. Tijdens het hele ontwerpproces werken we daarom graag samen met vaste partners waarmee we een jarenlange relatie hebben opgebouwd en prettig samenwerken. Uiteraard staan we ook open voor nieuwe samenwerkingen.