Sparc Architecture

Vrijstaande woning Vaneker

privacy met een stoer uiterlijk

Vrijstaande woning

Ontwerp voor een vrijstaande woning op het Vaneker in Enschede. De woning ligt aan een wat drukkere weg en er is daarom gekozen voor een laagbouw gelegen aan de weg als geluidsscherm en als privacy-scherm. De woning mag volgens het bestemmingsplan niet hoger zijn dan 10 meter en de goot mag maximaal op 4 meter zitten. In de laagbouw zijn de entree, technische ruimte/bijkeuken, badkamer en hoofdslaapkamer gesitueerd. Via een 'corridor' is de laagbouw verbonden met het hoofdgebouw. In het hoofdgebouw zitten de woonkamer, study, keuken en eetkamer. Op de verdieping 2 slaapkamers, een logeerkamer en een badkamer. Aan beide zijden van de eetkamer zijn veranda's ontworpen om zo ook bij regen nog lekker buiten te kunnen zitten. De ene veranda is noordgericht, de ander zuid. De muur aan de oostzijde wordt binnen in de eetkamer doorgetrokken als schoonmetselwerk met een echter vensterbank. De woning is gedacht in ruw metselwerk uit restpartijen steen, golfplaten dak en aluminium kozijnen.

JAAR

2021

LOCATIE

Enschede

CATEGORIE

Woonhuizen

TYPE BOUW

Reguliere bouw

SHARE PROJECT
  • JAAR : 2021
  • LOCATIE : Enschede
  • CATEGORIE : Woonhuizen
  • TYPE BOUW : Reguliere bouw