Sparc Architecture
duurzaam huis

Vrijstaande houtskeletbouw woning

Deze vrijstaande woning staat in het buitengebied van Hengelo (Ov.).  Samen met de opdrachtgevers is gekozen voor een 1-laags ontwerp; alle functies zijn gesitueerd op de begane grond. Er is een uitgebreide studie gemaakt naar de situering van de woning. Doel daarbij was om zoveel mogelijk zon in de winter binnen te krijgen en in de zomer zoveel mogelijk te beschermen tegen opwarming en tegelijkertijd de woonkamer en keuken uitzicht uitzicht te geven op de es. De woning presenteert zich aan de straatzijde als een rechthoekig blok, met een rode voordeur met daklicht. De achterzijde, die uitkijkt op de es, is speelser en meer geleed. Door een ‘knip’ te maken tussen de keuken en de hoofdslaapkamer en die in glas ui tte voeren kan er vanaf de straat door de woning heen worden gekeken.

De woning is volledig opgebouwd uit HSB elementen gevuld met duurzame houtvezelisolatie, de gevels zijn 'ademend' uitgevoerd. Houtvezel heeft als voordeel dat het goed isoleerd in de winter, maar ook in de zomer. Een warmtepomp en een wtw verzorgen de verwarming en de ventilatie. Een groot aantal zonnepanelen op de schuur voorzien de woning van elektriciteit.

De gehele woning, ook het dak, is aan de buitenzijde afgewerkt met zwarte douglas gevelbekleding. Aan de binnenzijde is de woning afgewerkt met woonbeton, stucwerk en zilverspar houten delen.

Foto's van de binnenkant zijn op aanvraag beschikbaar.

JAAR

2020

LOCATIE

Hengelo

CATEGORIE

Houten huizen

TYPE BOUW

Houtbouw

  • JAAR : 2020
  • LOCATIE : Hengelo
  • CATEGORIE : Houten huizen
  • TYPE BOUW : Houtbouw