Sparc Architecture

Vrijstaande duurzame woning

Woning volledig in duurzaam houtskeletbouw gebouwd in Dalmeden Hengelo. De woning is door pre-fabricage in slechts enkele dagen in elkaar gezet. De opdrachtgevers hebben in deze woning bewust gekozen voor het toepassen van gezonde en duurzame materialen. Het moest een ‘warme’ woning worden, met een prettig woonklimaat.
De wanden zijn  ‘ademend’ uitgevoerd, zonder folies, met houtvezelproducten.
De woning heeft 2 lagen met een dakopbouw, waar een kantoor, opslag en technische ruimte en een riant dakterras zijn gecreëerd. Het dak van deze opbouw is schuin gelegd om zo de zonnepanelen een beter rendement te geven en ze tevens architectonisch 'in' het dakvlak te leggen. Centraal op de 1e verdieping is een patio gemaakt. Deze patio is een privé buitenruimte, gekoppeld aan de badkamer en de hoofdslaapkamer. Doordat de schuifpui naar de patio open te zetten functioneert de patio als passieve nacht-ventilatie. In de woonkeuken, op de begane grond,is een deel van de gevel schuin naar buiten 'geklapt'. Hierdoor ontstaat er in deze keuken een brede bank en extra ruimte rond de eettafel. Deze uitbouw is aan de buitenkant in zink gedetailleerd en heeft een glazen dak.
De kinderslaapkamers, op de eerste verdieping, krijgen elke een vensterbank, in een raam dat uitsteekt en kozijnloos is gemaakt. Tussen de kamers van de kinderen is een schuifdeur gemaakt.
De gevels zijn afgewerkt in latten met ongelijke breedte van onbehandeld Siberisch Lariks.

JAAR

2016

LOCATIE

Hengelo

CATEGORIE

Houten huizen

TYPE BOUW

Houtbouw

  • JAAR : 2016
  • LOCATIE : Hengelo
  • CATEGORIE : Houten huizen
  • TYPE BOUW : Houtbouw