Sparc Architecture

boek een bouwbioloog

Analyse van het kavel

We brengen bij elk project altijd eerst de locatie nauwkeurig in beeld. We kijken daarbij naar de positieve en negatieve eigenschappen van het kavel; is er inkijk van bijvoorbeeld buren,  hoe zijn de natuurlijke aspecten van het kavel (hoe draait de zon om het kavel), zijn er bomen die de zon blokkeren? Indien de bomen de zon blokkeren, is dat wenselijk, of juist niet. Denk daarbij aan opwarming in de zomer en de winter. Door deze werkwijze wordt het gebouw heel specifiek voor die locatie ontworpen.

3 verschillende schetsontwerpen.

Benieuwd wat bouwbiologie voor uw organisatie kan betekenen? Nathalie Groot Kormelink verzorgd presentaties door het hele land over bouwbiologie. Dit kan een algemene introductie in de bouwbiologie zijn, maar kan ook een op maat gemaakte presentatie zijn. Recent heeft Nathalie presentaties gegeven over het onderwerp ‘bouwbiologie en de gezondheidszorg’ in een ziekenhuis in Friesland. Ook worden er presentaties gegeven specifiek voor bouwgerelateerde branches, als bijv. architectenbureaus, sommige afdelingen van gemeentes, beleidsmakers, woningcorporaties etc. Een presentatie zal in veel gevallen een compleet nieuw of aanvullend licht schijnen op bouwen en alles wat daarmee te maken heeft.

3d schetsontwerp model

Team.

Vertrouwen is een groot goed en de basis voor een win-win situatie, daarom werken we tijdens het ontwerp-proces samen met partijen waar we al jaren tevreden mee samen werken. We houden van korte lijnen en wederzijds respect. Partijen die tijdens het ontwerpproces aanschuiven zijn een constructeur, bouwbesluittoetser en Beng calculator.