Sparc Architecture

Lezingen en prestentaties

Lezingen

PRESENTATIES

Bent u geinteresseerd wat de bouwbiologie voor u of uw organisatie kan betekenen? Nathalie Groot Kormelink geeft inspirerende presentaties en lezingen door het hele land over bouwbiologie. Dit kan een introductie zijn in de bouwbiologie, wat is bouwbiologie nu eigenlijk? Maar er kan ook een specifiek onderwerp vanuit de bouwbiologische invalshoek belicht worden. Als voorbeeld daarvan zijn er afgelopen jaar presentaties gegeven over het onderwerp ‘ziekenhuisbouw en de toegevoegde waarde van bouwbiologie’ bij een ziekenhuis en een architectenbureau gespecialiseerd in ziekenhuisbouw. Tevens worden presentaties gegeven voor bijvoorbeeld netwerkclubs, congressen, bouwbedrijven en overheden. Telkens wordt de presentatie op maat gemaakt voor de doelgroep en/of de specifieke vraag met daarbij de bouwbiologie als invalshoek.

Een presentatie duurt meestal tussen de 45  en 75 minuten. Na de keynote presentatie zullen meerdere bouwbiologische materialen en toepassingen, die veel in bouwbiologische bouw gebruikt worden, live te bekijken zijn. Specifieke vragen kunnen uiteraard gesteld worden tijdens en na de presentatie.

Een presentatie over bouwbiologie zal u zeker verrassen en nieuwe en interessante invalshoeken geven. Zie testimonials hieronder.

LAATSTE EVENT

Laatste event waar Nathalie een lezing gaf: Congres Natuurlijk over bouwbiologie en natuurinclusief bouwen.

https://www.congresnatuurlijk.nl/

link naar magazine van het congres

Op inspirerende wijze heeft Nathalie de kennis van de bouwbiologie uit de doeken gedaan. Daarbij heeft ze erg duidelijk uitgelegd waarom het nodig is notie te hebben van deze wetenschap in belang van onszelf en de wereld om ons heen. De toepassing van deze wetenschap is zo logisch dat het vreemd is dat dit niet veel meer wordt toegepast. Ik ben na het aanhoren van haar presentatie echt anders gaan kijken en handelen. Dit gun ik iedereen, dus grijp vooral je kans als je haar verhaal kunt horen. Moniek Otten Stedenbouwkundig architect/ adviseur duurzame stedenbouw

M. Otten

Tijdens de lezing op congres Natuurlijk ben ik overtuigd geraakt van het nut en de noodzaak om anders te kijken naar mijn eigen interne en externe woon- en werkomgeving. Deze presentatie was gebaseerd op wetenschap uit de bouwbiologie, waarbij de kennis wordt vertaald naar handvatten waar jezelf keuzes in kunt maken als individu/organisatie. Een echte pionier met een heldere boodschap. Deze luidt dan ook begin bij jezelf en als we dit allemaal doen kunnen we daadwerkelijk de klimaatdoelen halen. Zeer de moeite waard dus! I. Doornbos Directeur IdeeDoornbos, interim management/advies gezondheidszorg

I. Doornbos

Recent heb ik een presentatie van Nathalie over bouwbiologie mogen bijwonen. De presentatie was inspirerend en op plekken alarmerend en confronterend. Het heeft me aan het denken gezet over waar we mee bezig zijn. De presentatie over bouwbiologie was een echte eye-opener, ik kan niet anders zeggen.

A. den Ootjes

Samen met mijn bureau genoten, dachten we alles te weten over bio-based en duurzaam bouwen. Na de lezing weten we beter: bouwbiologie is de ontbrekende schakel. Het is veel diverser en veel breder dan alleen duurzaam bouwen of bio-based bouwen. We hebben er, ondanks dat de presentatie maar 1,5 uur duurde, veel van geleerd en gaan ons verder verdiepen in de toepassing van bouwbiologische principes in onze ontwerpen.

Architect