Sparc Architecture

Verbouwing jaren ’70 woning

Verbouwing woning

Ontwerp voor de verbouwing van een jaren 70 woning in de wijk Bolhaar te Enschede. De woning was bij aankoop behoorlijk gedateerd met in de keuken een heel laag plafond.

Opdracht was om de begane grond te herzien en een grote woonkamer en leefkeuken te realiseren, de badkamer op de eerste verdieping te updaten en de zolderverdieping opnieuw te ontwerpen. Als uitgangspunt hebben we gekozen om de architectonische uitgangspunten van het oorspronkelijke ontwerp niet aan te tasten, maar door te zetten of te versterken. Door de bestaande aanbouw deels te verwijderen en te voorzien van een nieuw zadeldak heeft de nieuwe keuken lucht en ruimtelijkheid gekregen. Het schuine dak zorgt ervoor dat er vanaf de straatkant ook licht in de woning kan binnen dringen. Een grote schuifpui zorgt voor volop contact met de tuin en zon en warmte. Om contact te kunnen krijgen tussen de woonkamer en de leefkeuken is gekozen de bestaande doorgang drastisch te vergroten; woonkamer en leefkeuken horen nu bij elkaar. In de woonkamer is een nieuwe houtkachel ontworpen.

Op de zolder is een speel- en slaapparadijs ontstaan voor de kinderen van het gezin. Door in de nissen naast de trapopgang ‘bedstedes’ te maken hebben de kinderen ieder een eigen domijn. In de toekomst kan middels een wand of ‘blokken’ meer privacy worden gecreëerd voor de kinderen. De hele wand links en rechts naast de trapopgang en de trapopgang zelf zijn afgewerkt met underlayment.

JAAR

2017

LOCATIE

Enschede

CATEGORIE

Verbouwingen

TYPE BOUW

Houtbouw

  • JAAR : 2017
  • LOCATIE : Enschede
  • CATEGORIE : Verbouwingen
  • TYPE BOUW : Houtbouw